sábado, 24 de abril de 2010
CRITICA THOMAS MORE
En l’utopia tots posseïen el mateix acte i la mateixa roba, y això ami personalment acabaria avorrint-me ja que el valor que almenys jo li atribueixo a la vida és lluitar, jo visc per lluitar per tot allò que desitjo, i quan hagi aconseguit això, seguiré lluitant per una meta més alta. Però en Utopia jo no tindria una raó per a viure, perquè tot em seria donat.
miércoles, 21 de abril de 2010
KANT
Això es l’anomena’t coneixement a posteriori encara que també i existeix un coneixement a priori en aquest i existeixen un subjecte i un predicat, aquest segon es troba inclòs en el primer. Aquest dos tipus de coneixement es complementen l’un a l’altre ja que el segon també necessita l’experiència i per tant necessita el coneixement a posteriori per adoptar coneixement. Aquet coneixement es troba en la física i les matemàtiques.
domingo, 18 de abril de 2010
viernes, 16 de abril de 2010
miércoles, 7 de abril de 2010
HUME
Que es allò que fa que l’home faci una cosa? Que es la font d’inspiració per fer aquella acció?.
Hume primer de tot ens diu que les accions no poden ser racional ja que la raó no inspira a l’home a fer una cosa sinó que ajuda a aquest a fer l’acció.
Si un home desitja una cosa crea l’acció per fer-la, aquí Hume distingeix entre la raó i el gust diu que la primera no promou l’acció ja que són les passions els motors de les accions. Si a un home li fem la pregunta de perquè menja sa ens respondrà que per tenir salut i així seguidament. Totes les persones son mogudes per sentiments i a través d’aquests desitjos fan les accions, per aconseguir-los.
lunes, 29 de marzo de 2010
HUME CAUSA-EFECTE
En aquet text Hume ens parla i ens fa qüestions que ens expliquen la relació entre causa- efecte.
Ens posa l'exemple del billar on el moviment de dos boles de billar representa la causa i l'efecte.
Una primera bola anomenada efecte xoca amb una altre i la bola final en moviment i seria la causa. però nosaltres no hi sabem com questes boles generaran moviment per donar la causa a partir de l'efecte, segons Hume aquets fets succeeixen sempre de manera semblant però podrien no fer-ho i per tant ens explica que ni hi podem conèixer-los però els podem entendre amb memòria. També ens diu que els fets depenen de l’experiència.
EL JO EXISTEIX?
Des de el meu punt de vida crec que el jo es quelcom podem estar segurs que i existeix ja que nosaltres mateixos tenim la seguretat i la certesa que existim com esser en si, com a matèria existent que es desenvolupa dia rere dia. Des de el meu punt de vista filosòfic hi estic d'acord amb la teoria de Descartes en verificar l'existència del jo ja que es una cosa pensant, encara que opino que també i estem segurs de la existència de quelcom nosaltres percebem mitjançant el nostres sentits.
Per una altre banda Hume ens afirma l’existència del jo com una cosa canviant, en constant moviment i que no es pot arribar a conèixer a si mateix. Personalment crec que la teoria de Descartes es més creïble.
PROJECTE 4- RESUM THOMAS MORE
domingo, 21 de febrero de 2010
EXISTEIX LA REALITAT FORA DE LA MENT INDEPENDENTMENT DEL FET QUE JO LA PENSI?
jueves, 11 de febrero de 2010
TEXT DESCARTES
TEXT DESCARTES 4
miércoles, 10 de febrero de 2010
martes, 9 de febrero de 2010
PROJECTE3. THOMAS MORE
Thomas More fa una critica a la divisió de la societat, aquesta critica es veu reflectia a la ciutat estamental de plató. Els models actuals de societat son un clar reflex de la filosofia de More, aquesta reflectida per la situació històrica en aquell moment. L'influecia més importat que va tenir More en la seva filosofia va ser Plató, a continuació i podreu veure una comparació entre la República de Plató i l'Utopia de Thoma More. Aquestes dos és troben en forma de diàleg e intenten crear una forma de govern mès favorable per la societat.
La República i L'Utopia
GOVERNEl regim de govern en els dos diàlegs es aristocràtic.
EDUCACIÓPer plató i MOre l'educació es primordial. Plató parla de l'educació exclusivament per la classe superior i en canvi More és preocupa per tots els estaments de la societat.
FAMILIA MONOGÀMICA
Per a More el matrimoni es fonamental i el divorci és utilitzat en casos extrems, l'adulteri és condemnat a mort.
LA JUSTÍCIA
la justícia per a MOre es el be de tots els habitants i persones que i viuen en la ciutat.
lunes, 8 de febrero de 2010
PODEM DEMOSTRAR L'EXISTÈNCIA DE DÈU?
viernes, 8 de enero de 2010
LA CARTA A MENECEU
En la carta a Meneceu d'una certa manera som invitats a ser practicants de la filosofia i a meditar per arribari al bé màxim, ens explica que tot esser pot filosofar, on no importa l'edat per ser feliç i amb aquesta podem arribar a ser esser plens i complerts. Pero per arribar-hi a aquesta felicitat necessitem ser savis.
En aquesta carta també ens relacionen la felicitat amb la mort, ens explica que quan nosaltres som la mort no hi es però quan nosaltres no hi som la mort si que hi es, aquesta cal que sigui esperada sense cap mena de por.
Ens defineix la vida amb felicitat, aquella vida sense cap pertorbació o amb plaers, encara que a vegades creu que el dolor es millor que els plaers, per fe una bona elecció entre el bé i el mal cal que les persones tinguin seny, aquestes amb seny i que seleccionen les millors accions son les persones virtuoses.
La gran conclusió la trobem en la metàfora del menjar en la que ens expliquen que per ser feliç no és necessita viure molt sinó que el temps viscut no importa, el que importa vertaderament es viure una vida plena i al màxim.