martes, 10 de noviembre de 2009

EL MITE DE LA CAVERNA

Els videojocs es podria comparar amb el mite de la caverna:

En el mite de la caverna trobem uns presoners que estan dins de la caverna, una cova en la que es troben de cara a la paret, sense poder moure’s ni tenir contacte amb el mon exterior,aquets creuen que el seu mon es el real e ignoren l’altre mon real existent.. Aquets serien les persones que juguen al videojoc, ja que son presoners del videojoc, passen una quantitat elevada d’hores asseguts a una cadira vivint una altre realitat fictícia que no es pròpia del mon en el que viuen. Aquets es troben en el mon de les ombres i aparences que es dona a l’interior del mite de la caverna amb els presoners que es troben amagats i que creuen que les ombres i aparences son la realitat.

Tornant al mite de la caverna el presoner alliberat seria la persona que juga al videojoc, ja que aquet desprès d’haver estat tantes hores jugant es creu el mon al qual a estat sotmès i desprès es dona compte de que aquet mon en el que a passat unes ores era un mon d’aparences i no era real, un cop el jugador surt al mon exterior es dona compte de que i existeix un altre mon real fora del mon dels videojocs.

En el mite de la caverna el presoner que a aconseguit ser alliberat i descobreix el be màxim es podria comparar amb el jugador que assumeix que hi ha un mon diferent al videojoc i que aquet mon del videojoc es irreal.

No hay comentarios: