lunes, 29 de marzo de 2010

HUME CAUSA-EFECTE


En aquet text Hume ens parla i ens fa qüestions que ens expliquen la relació entre causa- efecte.


Ens posa l'exemple del billar on el moviment de dos boles de billar representa la causa i l'efecte.


Una primera bola anomenada efecte xoca amb una altre i la bola final en moviment i seria la causa. però nosaltres no hi sabem com questes boles generaran moviment per donar la causa a partir de l'efecte, segons Hume aquets fets succeeixen sempre de manera semblant però podrien no fer-ho i per tant ens explica que ni hi podem conèixer-los però els podem entendre amb memòria. També ens diu que els fets depenen de l’experiència.

EL JO EXISTEIX?

Des de el meu punt de vida crec que el jo es quelcom podem estar segurs que i existeix ja que nosaltres mateixos tenim la seguretat i la certesa que existim com esser en si, com a matèria existent que es desenvolupa dia rere dia. Des de el meu punt de vista filosòfic hi estic d'acord amb la teoria de Descartes en verificar l'existència del jo ja que es una cosa pensant, encara que opino que també i estem segurs de la existència de quelcom nosaltres percebem mitjançant el nostres sentits.

Per una altre banda Hume ens afirma l’existència del jo com una cosa canviant, en constant moviment i que no es pot arribar a conèixer a si mateix. Personalment crec que la teoria de Descartes es més creïble.

Tres Enllaços-Thomas Moore

http://www.epdlp.com/escritor.php?id=2066

http://corazones.org/santos/tomas_moro.htm

http://translatoruy.wordpress.com/2010/01/26/tomas-moro/

PROJECTE 4- RESUM THOMAS MORE



Thomas More neix a Londres el 7 de Febrer de 1478 va ser pensador teòleg, polític, humanista i escriptor anglès. La seva obra més famosa és Utopia, on busca relatar l'organització d'una societat ideal. Començà escrivint poesies amb certa ironia, fet que li portà fama i reconeixement. Fou amic dels principals humanistes de l'època, arribant a ser íntim d'Erasme de Rotterdam.
La principal obra de More fou Utopia, on fa una crítica de la societat de la seva època, especialment l'anglesa. Denuncia la pobresa de bona part de la població, Censura de la concentració del poder i de l'expansionisme estatal, que són causa de guerres, proposa un model d'organització social que s'inspira en les societats aborígens acabades de descobrir. Plató tenia un pensament totalment oposat al de Thomas More. En la seva política consisteix en la pau i l'enteniment entre les nacions, que les hores de treball siguin sis hores diàries, i que es promogui l'oci i la formació cultural, cosa molt important; el pluralisme religiós, tolerància, igualtat, llibertat i cultiu del esperit; que el rei no sigui tan absolutista, que la riquesa sigui distribuïda per a evitar la pobresa, i sobretot la consciència abans de res.